Tuotetiedon lataaminen excel-tiedostosta tuotetietopankkiin

Käyttäjä voi ladata yksittäisen tai useamman tuotteen Synkka-palveluun käyttäen Synkka excel-toimintoa. Excel-toiminnon avulla voidaan kätevästi käsitellä suuria määriä tuotetietoa. Muista aina varovaisuus ja tarkkuus kun käsittelet paljon tuotetietoja samanaikaisesti.

Tuotetietopankista täytyy ensin viedä tuotteet excel-tiedostoon. Vasta tämän jälkeen on mahdollista päivittää tuotetiedot ja ladata ne takaisin Synkka-palveluun. Latauksessa toimii ainoastaan Synkasta otettu excel-tiedosto, eli lataustiedostona ei voi käyttää omaa excel-pohjaa. Tutustu ohjeeseen Tuotetietojen vienti excel-tiedostoon.

Tuotetiedon muokkaaminen

Tallenna ensimmäisenä alkuperäinen lataustiedosto. Kopioi tämän jälkeen tiedosto ja muokkaa ainoastaan kopiota. Tuotetiedot voidaan silloin aina palauttaa, jos muokatussa tiedostossa on virheitä. Tutustu myös ohjeeseen Tietokenttien sijainti ja muoto excel-tiedostossa.

Tuotetiedon lataaminen takaisin tietokantaan

Kun olet päivittänyt haluamasi tiedot, aloita tuotteiden lataus takaisin tuotetietopankkiin klikkaamalla otsikkoa Tuo ja sen jälkeen Selaa, jolloin pääset hakemaan muokatun tiedoston tietokoneeltasi. Valitse miten haluat tuoda tuotteet Synkkaan, tallenna luonnoksena tai julkaise tuotteet välittömästi.

Aloita lataus klikkaamalla Tuo-painiketta sivun oikeassa alakulmassa.

Käyttöliittymään tulee oikeaan yläkulmaan ilmoitus latauksen edistymisestä, klikkaa ilmoituksesta tai  siirry Tehtävät-näkymään jseuraamaan excel latauksen edistymistä. Onnistunut lataus näkyy Tehtävät-näkymässä tilassa Valmis, virheellinen lataus näkyy tilassa Virhe.

Excel lataustulos

Virheellinen lataus

Virheellinen lataus voi johtua useammasta syystä.  Toiminnot sarakkeesta voit voit selvittää epäonnistuneen latauksen syytä. Näytä virheet-linkin takaa avautuu lista virheitä, mitkä estävät excel-tiedoston tuonnin. Esim. GTIN-koodi ei ole kaikilla välilehdille annettu.

Lataa virheelliset tuotteet Exceliin-linkkiä klikkaamalla pääset korjaamaan excelissä virheelliset tuotetiedot. Tämä excel sisältää ainoastaan virheelliset tuotteet. Virhe näkyy välilehdellä Validation error summary, sen lisäksi virheellinen tieto on korostettu vaaleanpunaisella värillä. Esim. käyttäjä on lisännyt virheellisen koodiarvon exceliin. Korjaa virheet, tallenna sitten tiedosto ja lataa korjattu tiedosto uudestaan.

Lataa alkuperäinen Excel-linkkiä klikkaamalla saat tiedoston, jota olit lataamassa, alkuperäisessä muodossa takaisin exceliin.

Tuo uusi tiedosto-linkistä pystyt aloittamaan uuden excel-tiedoston lataamisen Synkkaan.

Yleisiä tarkistettavia asioita latauksen epäonnistuttua:

  • Sarakkeet A-D tiedot ovat identtiset kaikilla välilehdellä
  • GTIN-koodit ovat oikein. Varmista että GTIN-koodit ovat 14-merkkisiä, excelin muotoilu saattaa poistaa etunollan
  • GLN-numero on oikea
  • Tarkista että excelin arvot ovat voimassa olevalta koodilistalta
  • Tarkista että excel-tiedoston päivämäärät ovat loogiset (esim. Saatavuus päättyy, Tuotannon lopetuksen päivämäärä).
  • Poista turhat välilyönnit, niitä sattaa syntyä jos kopioi tietoja

Tuotetiedot voit ladata Synkkaan joko julkaistuna tai Luonnos-tilassa. Mikäli lataat tuotetiedot Luonnos-tilassa voit myös käyttöliittymässä valita kaikki tuotteet kerralla ja julkaista yhdellä painalluksella.