Tuotetietojen vienti excel-tiedostoon

Tuotetiedot voi viedä exceliin joko Vie excel-tiedostoon tai Raportit-toiminnolla.

Tuotteiden valinta excel-vientiä varten

Aloita hakemalla kaikki ne tuotteet, jotka haluat ladata excel-tiedostoon. Hyödynnä tarvittaessa Tarkennettu haku-toimintoa, jolloin voit yhdistää eri hakuehtoja. Tarvittaessa voit muuttaa hakutulosten määrää sivulla, jolloin sinun on helpompi valita haluamasi tuotteet.

Valitse excel-tiedostoon ladattavat tuotteet klikkaamalla tuoterivin edessä olevaan ruutua. Exceliin siirtyy ainoastaan valitut GTIN-koodit, eli yksi rivi käyttöliittymässä vastaa yhtä riviä excelissä. Tässä esimerkissä olemme valinneet sekä vähittäistuotteen että kuljetuspakkauksen, ja nämä samat GTIN-koodit ovat siksi siirtyneet exceliin.

Excel vienti

Jos haluat valita kaikki hakutuloksen tuotteet, klikkaa silloin Julkaisun tila otsikon vieressä olevaa ruutua. Voit valita sekä julkaistuja että Luonnos-tilassa olevia tuotteita. Valinta aktivoi ylärivin painikkeet, klikkaa Vie-painiketta ja valitse Vie Excel-tiedostoon.

Jos haluat viedä yli 200 tuotetta exceliin, valitse silloin suoraan Raportit-toiminto ylävalikosta ja jatka valitsemalla Kaikki tuotetiedot exceliin.

Synkka vie tuotetiedot excel-tiedostoon. Muista tallentaa alkuperäinen tiedosto, jos sinulla on tarkoitus muokata tuotetietoja. Tee kopio alkuperäisestä tiedostosta, ja muokkaa ainoastaan sitä.

Muita aiheeseen liittyviä ohjeita:

Tuotetiedon lataaminen excel-tiedostosta tuotetietopankkiin
Tietokenttien sijainti ja muoto lataus-tiedostossa
Yleisiä esimerkkejä Synkka excelin käytöstä