Tuotantomenetelmä

Päivitetty 31.8.2016

Koodi Kuvaus Lisätietoja
AQUACULTURE Kasvatettu Tarkoittaa mitä tahansa tekniikkaa tai laitosta, jota käytetään korjuuseen ja/tai vesiluonnonvarojen tuotantoon kontrolloidussa ympäristössä. Esimerkkejä vesiviljelystä on kalan, osterin ja katkaravun kasvatus, merilevän kasvattaminen ja akvaarioviljeleminen. Vesiviljeleminen eroaa ”sisämaan kalastuksesta” ja ”merikalastuksesta” siinä että vesiviljely tapahtuu aina seuratussa ympäristössä eikä pyyntinä tai tuotantona luonnonvaraisissa vesistöissä.
INLAND_FISHERY Sisävesikalastus Mikä tahansa sisämaan makeanveden ekosysteemissä toimiva teollinen tai pienimuotoinen tai vapaa-ajan kalastus, joka on sitoutunut villien vesiluonnonvarojen korjuuseen sekä makeanveden alueilla että limneettisellä vyöhykkeellä. Sisämaan makeanveden ekosysteemi sisältää kaikki vapaasti laskevat ja virtaavat vesistöt, kuten joet tai virrat (sisältäen niiden pienemmät haaraumat kuten lähteet, purot, norot,) pienet kanaalit, staattiset ja virtaamattomat vesistöt kuten luonnonjärvet ja vuoristojärvet ja pienet järvet tai tekoaltaat kuten joet, järvet jne.
MARINE_FISHERY Merikalastus Mikä tahansa suolaisenveden ekosysteemissä toimiva teollinen tai pienimuotoinen tai vapaa-ajan kalastus, joka on sitoutunut villien merellisten vesiluonnonvarojen korjuuseen. (esim. avomeri / pelaginen vyöhyke).

Muutoshistoria

Päiväys Muutos Tekijä
31.8.2016 Vamis. GS1 Finland Oy